• Vind Lesmonsters ook op

Juf Marjolein

Date: December 12, 2012 Author: lesmonster Categories: MeesterJuf

Marjolein

‘Toen ik klein was, wilde ik graag dieren- of tandarts worden. Maar eenmaal op de middelbare school wist ik het niet meer zo zeker. Ik dacht dat verpleegkundige wel wat voor mij zou zijn. Toen ik hoorde dat ik dan ook mensen moest wassen en poepluiers moest verschonen, was dat snel over. Mijn moeder raadde me aan om naar de open dag van de Pabo te gaan. Daar vond ik het toen zo leuk, dat ik het meteen wist! Na een snuffelstage op mijn vroegere basisschool was ik om.

Ik vind mezelf een strenge juf, die er wel altijd voor de kinderen probeert te zijn. Elk kind kan bij mij terecht. En ook een grapje tussendoor moet kunnen. Het maakt me niet uit welk jaargetijde het is, ik vind lesgeven het hele jaar door leuk. Ieder kwartaal zijn er leuke dingen om te doen met de kinderen.

Meestal gaat het lesgeven me goed af, maar soms maak ik ook een blunder. Zoals die keer dat ik een tekening van een leerling ging lamineren. De hele week had het kind aan de prachtige plaat van een dinosaurus gewerkt. Veel te laat besefte ik dat de tekening niet uit het lamineerapparaat kwam. Wat overbleef was een prachtige waaier. Ik voelde me zo schuldig dat ik een hele ochtend heb staan strijken om de tekening weer ‘recht’ te krijgen.

Mijn mooiste onderwijsmoment, is eigenlijk een beetje zielig en grappig tegelijk. Ooit heb ik een leerling in de klas gehad die bang was voor paddenstoelen. Die dag zouden we naar het bos gaan. De leerling vond dit echt verschrikkelijk. Uiteindelijk zijn we toch gegaan. Hand in hand heb ik met het jongetje door het bos gelopen. Hij schrok van elke paddenstoel. Maar aan het eind van de middag zei hij dat hij niet meer zo heel erg bang was. Een stapje in de goede richting dus!

Als ik andere leerkracht iets aan moet raden is dat: lees veel voor. Kinderen vinden dat op alle leeftijden nog leuk.’

Marjolein Klunder geeft les in groep 5 van de Petrus Dondersschool, de leukste groep in Den Haag.