• Vind Lesmonsters ook op

Meester Jochem

Date: March 7, 2013 Author: lesmonster Categories: MeesterJuf

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘Van jongs af aan voelde ik al de drang om anderen iets bij te brengen. Iemand iets meegeven waar ze daadwerkelijk iets aan hebben, is één van de mooiste dingen die er is. Daarom ben ik leerkracht geworden. In het onderwijs kan ik op een gerichte manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jonge kinderen. Een kind helpen met het leggen van een basis voor zijn of haar verdere leven, hoe dankbaar is dat.

Het liefst geef ik zomers les. De warmte en het licht van buiten maken de kinderen vrolijk en de zon geeft energie om lekker hard te werken. Alhoewel… Een pak sneeuw op het schoolplein, mutsen en sjaals op de verwarming en pantoffels aan in de klas is tijdens de winter ook wel erg sfeervol!

Ik ben een zorgzame lieve meester, die ervan houdt om verantwoordelijkheid bij kinderen neer te leggen. Ik ben voorstander van overleg en sta dicht bij de kinderen. Op basis van een goede verstandhouding met de klas en een individuele benadering worden mijn grenzen en regels makkelijk geaccepteerd en nageleefd door iedereen in de groep.

Wereldoriëntatie vind ik het leukste ‘vak’ om te geven. Het is een onderwerp waar je zo oneindig veel over kunt vertellen! Ik vind het geweldig om met kinderen in gesprek te gaan en te discussiëren over dingen die om ons heen gebeuren. Dat kunnen zaken zijn die zich in onze eigen omgeving afspelen. Maar ook dingen die veel moeilijker te plaatsen zijn, doordat ze verder van ons afstaan of doordat ze van veel verschillende kanten kunnen worden belicht. De denkwijze van kinderen zorgt voor een geweldige verzameling aan verrassende, grappige en creatieve opmerkingen.

Mijn mooiste onderwijsmomenten zijn de dagen dat je samen met de kinderen uit de klas ergens van kan genieten. De Kerstviering met mooie liedjes, een geslaagde kampweek aan het einde van het schooljaar met groep 7. En natuurlijk de afscheidsavond van groep 8!’

Tip van Jochem
‘Behandel iedere leerling als uniek kind. En wees altijd 100% bereid om een kind verder te helpen op elk gebied!’

Jochem Kuiper geeft les in groep 7 van de Julianaschool in Rhoon. Ook is hij begeleider op de Onderwijsexpedities van Edukans.